Asperges met lenteui en kip
Bereiden 50 minuten
voor 4 personen
- 400 g kipfilet
- 1 teentje knoflook
- 1 kg witte asperges
- 5 lente-uitjes
- 3 eetl. olie
- 1 kippebouillontablet
- 1 eetl. droge sherry
- 2 eetl. ketjap
- peper en zout
- 100g tauge
Voorbereiding
Snijd de kipfilet in reepjes van 5 bij 2 cm. Pel en snipper de knoflook. Maak de asperges schoon en snijd ze in schuine stukjes van ca. 4 cm. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Bereidingswijze
Verhit de olie in wok of braadpan en bak hierin de kipstukjes met de knoflook al omscheppend ca. 5 min.Bak de stukjes asperge 7 min. mee. Voeg de lente-uitjes, het bouillontablet, de sherry en de ketjap toe en laat het nog 3 min. op een hoog vuur al omscheppend bakken. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.Was de tauge in warm water en schep ze vlak voor het opdienen door de asperges.