Asperges recepten
Basisbereiding
Basisrecept voor het perfect koken van de witte asperge
- 1 kg witte asperges
- klont boter
- scheut melk
- 1 tl suiker
- water
- zout
Schil de asperges van de kop naar beneden éénmaal rondom en schil nogmaals rondom vanaf ongeveer de helft van de asperge naar beneden. Snijd een stukje van de onderkant af. Als er nog ‘draden’ tijdens het doorsnijden blijven hangen, dient u de onderste helft nog een keertje rondom te schillen. Niets zo erg als asperges die niet goed zijn geschild. Doe de asperges in een ruime pan zodat ze, bij voorkeur, allemaal liggen. Een vispan is hiervoor uitermate geschikt. Doe er een klont boter bij, een flinke scheut melk en zet ze net onder met water, Doe er een beetje zout bij.
Breng de asperge heel even flink aan de kook, haal de pan van de warmtebron en laat ze afgedekt 10 minuten rusten. De asperges zijn nu perfect van beet.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en verwerk ze zoals aangegeven in de recepten. Gooi het kookvocht niet weg, hier kun je heerlijke gerechten mee bereiden!