Salade van asperges
Bereiden 20 minuten
voor 4 personen
- 250 g witte asperges
- 1 klein blikje manderijntjes
- 300 gram gerookte kipfilet
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 5 eetlepels Calve Mayonaise
- 5 eetlepels Blue Band Finesse voor Verrijken
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel witte vermouth
- 1 eetlepel Conimex Gembersiroop
Voor de saus:
Schil de asperges en kook ze in ruim water met wat zout in circa 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes van 3 cm.
Laat de mandarijntjes uitlekken. Snijd de kipfilets in dunne plakjes.
Roer een saus van de mayonaise, de room, de kerriepoeder, de vermout en de gembersiroop. Breng op smaak met peper en zout. Schep de saus, de asperges en de mandarijntjes door elkaar en garneer ze met fijngehakte peterselie.
Geef er stokbrood en boter bij.